zaterdag 2 september 2017

Hoe werkt het schoolparlement?

Hoe werkt het schoolparlement? 

- In elke klas worden aan het begin van het schooljaar heuse verkiezingen gehouden: 2 kinderen van de klas zullen ongeveer maandelijks samenkomen met de andere 'vertegenwoordigers' om alle ideetjes uit de ideeënbus te bespreken. 

- Tijdens de vergaderingen wordt de ideeënbus leeggemaakt en bekijken we alle toffe, gekke, slimme, fijne ideetjes die de kinderen van de school erin gedropt hebben. We bespreken ze samen en kijken even wat er allemaal bij komt kijken om dit idee uit te voeren. Is het idee wel haalbaar?
We beslissen dan wat de mening is van het schoolparlement: is het een idee waar we iets mee willen/kunnen doen of niet? 


- De ideetjes waarvan het schoolparlement vindt dat er iets mee moet gebeuren, worden eerst aan de directeur en de andere juffen of meesters voorgelegd. Heel vaak kan het idee dan effectief uitgevoerd worden! 

Voorbeeldjes:
- Als het koud is en regent, dan kunnen de kinderen over de middag in een klas gaan lezen. (ondertussen hebben we ook de leescaravan, dus kan dat nog veel vaker!)
- De regeling om papiertjes te rapen op de speelplaats werd herbekeken en aangepast. Ook organiseerde het schoolparlement een heuse afvalweek zodat er al veel minder papiertjes op de grond terechtkomen!
- Bij de frietjes kan je nu, naast mayonnaise, ook ketchup nemen.
- Op vrijdag om 13u wordt er muziek gedraaid op de speelplaats! Alle klassen mochten hiervoor hun 3 favoriete liedjes doorgeven zodat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. Geen opmerkingen:

Een reactie posten